Pages

Wednesday, July 4, 2018

Shea Butter tu apa? Makanan kulit luar biasa! Anda ada masalah kulit? Ekzema?


Assalamualaikum dan hi semua! Cuba uolls gugel pasal SHEA BUTTER, mesti banyak giler RESEPI untuk buat SHEA BUTTER CREAM! Ada yang resepi buat minyak rambut pun ada. Banyak gilos resepi. macam-macam ingredient ada..hihi

Paling penting pure SHEA BUTTER tu kena laa wajib ade! hihi. Shea butter ni memang makanan kulit. dan bukan jee baik untuk melembabkan kulit tapi baik untuk merawat luka taw.  Masalah kulit yang biasa kita dengar adalah ekzema. Best sangat ke SHEA BUTTER ni?


SHEA BUTTER

Shea Butter adalah mentega yang diekstrak dari African Shea Tree. Buah daripada pokok ni berupa kacang, yang kemudian diketuk untuk diambil isinya sebelum diproses. Kebanyakan pokok shea ni tumbuh di negara Ghana. 

Shea Butter digunakan secara meluas untuk produk kulit dan rambut terutamanya. Kelebihan shea butter ini antaranya menyembuhkan, anti radang dan antioksidan. Amat bagus untuk kulit bermasalah seperti ekzema dan psoriasis, kulit kering, kulit pecah dan sebagainya. 

Shea Butter secara semulajadinya kaya dengan vitamin A, E dan F. Ada jugak menawarkan perlindungan UV dan menyediakan kulit dengan asid lemak penting dan nutrien yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen.

  • Vitamin A - Antioksidan yang kuat, baik untuk membaiki tisu kulit yang rosak.
  • Vitamin E - Antioksidan yang kuat, ia mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Vitamin F - Sumber vitamin yang kaya dengan asid lemak, ia melembutkan dan mengembalikan keremajaan kulit.

KELEBIHAN SHEA BUTTER

  • Pelembap: Kepekatan vitamin semulajadi dan asid lemak dalam mentega shea menjadikannya sangat berkhasiat dan melembapkan untuk kulit. Ia sering digunakan untuk membetulkan kulit kering dan membantu melindungi minyak semula jadi kulit.

  • Mengurangkan Keradangan: Satu kajian 2010, mendapati bahawa disebabkan cinnamic acid dan sifat semulajadinya yang lain menjadikan shea butter adalah anti-radang.  Satu sebation khususnya cinnamate lupeol, boleh mengurangkan keradangan kulit dan berpotensi membantu mengelakkan mutasi kulit. Ia juga membantu sesetengah orang yang mengalami masalah jerawat. 

  • Melicinkan kulit: Membantu dalam pengeluaran kolagen semulajadi kulit dan mengandungi oleic, stearic, palmitic, dan linolenic acids yang melindungi dan menyuburkan kulit untuk mengelakkan pengeringan. Dengan penggunaan jangka panjang, ramai yang melaporkan kulit menjadi lembut dan mengurangkan kedutan.
_____________________________________________________________

MARY KAY pun ada guna SHEA BUTTER taw!

Tapi...yang bestnya tak yah sesusah nak kena buat sendiri taw. Sebab macam Ad cakap, kalau uoollss gugel mesti banyak giler keluar RESEPI SHEA BUTTER. hihi. tapi di Mary Kay, uoolss just tingal pakai je. best tak? jimat masa dan tenaga.hihi

MARY KAY SATIN LIPS: Shea Butter untuk PENJAGAAN BIBIR


Di Mary Kay, shea butter pun digunakan dalam produk penjagaan bibir taw. Mary Kay Satin Lips yang mempunyai dua produk iaitu Lip Scrub dan Lip Balm.

  • Diperbaharui dgn Shea Butter. Yg sangat terkenal dgn kehebatannya untuk memberi kelembapan pada bibir. 
  • Merawat bibir untuk masalah2 seperti: 
    • bibir kering. 
    • bibir hitam. 
    • bibir merekah. 
    • Dan lain lain masalah bibir. 
  • Berfungsi sebagai Anti Bakteria.

1) LIP SCRUB: Satin Lips Shea Sugar Scrub (RM42)

  • Relaks dan nikmati pengalaman skrub bibir yang menyegarkan.
  • Skrub Shea Sugar mengelupas bibir secara lembut menggunakan kristal gula semula jadi untuk mengilatkan bibir kepada kesempurnaan.
  • Diadun dengan shea butter yang lazat, skrub meninggalkan bibir dengan rasa lembut, licin dan berkhasiat.
  • Formula skrub ini juga mengandungi minyak bunga matahari, yang terkenal dengan kandungan antioksidan Vitamin E yang kaya. 
  • Urut skrub ini secara lembut pada bibir dan mengelupaskan kulit kering. 
  • Tekstur bibir akan ditambahbaik dan mengembalikan tampilan bibir segar dengan segera. 

2)  LIP BALM: Satin Lips Shea Butter Balm (RM42)

  • Selepas gunakan skrub Shea Sugar, manjakan bibir anda dengan satu ciuman yang berkhasiat. 
  • Pelembap Shea Butter dirumus untuk memberikan kelembutan dan kelembapan kepada bibir. 
  • Campuran shea dan jojoba butters memberi keselesaan dan melegakan bibir. 
  • Shea Butter, diketahui kaya dengan antioksidan Vitamin A dan E, membantu kulit untuk kekal lembap. 
  • Dan jojoba butter mirip dengan minyak yang dihasilkan oleh badan manusia, oleh itu ia dapat melembapkan dan melindungi kulit.
  • Apabila oleskan lip balm shea, ia memberikan bibir dos kelembapan yang berganda.

TESTIMONI PENJAGAAN BIBIR





___________________________________________________________________

MARY KAY SATIN BODY: Shea Butter untuk PENJAGAAN BADAN


Di Mary Kay, shea butter pun digunakan dalam produk penjagaan badan taw. 

Bulan April 2018 haritu, Mary Kay Malaysia baru keluarkan Satin Body Set yang mempunyai tiga produk macam dekat bawah ni.Satin Body Set ni bau yang sangat tenang iaitu bauan teh putih dan citrus.


1) Revitalizing Shea Scrub: RM61

  • Membuat kulit rasa segar 
  • Sesuai untuk kegunaan setiap hari, untuk mengelupas sel kulit kering 
  • Kulit rasa lembap, segar, selicin satin dan lembut disentuh 
  • Juga dirumuskan dengan pengkondisi minyak bunga matahari

2) Indulgent Shea Wash: RM61

  • Segera menyelimuti anda dengan buih yang diperkayakan 
  • Membuat kulit rasa segar 
  • Membersih kulit dengan buih yang lembut dan menyenangkan serta menenangkan kulit kering 
  • Membuat kulit rasa dipelihara dan lembap, dan tidak kering  

3) Silkening Shea Lotion:RM61

  • Segera menenangkan dan melembapkan kulit kering 
  • Rasa mewah dan manja 
  • Terbukti secara klinikal melembapkan kulit selama 24 jam 
  • Kulit rasa sangat lembap, dipelihara, selicin satin dan berasa segar


4) LIMITED EDITION - Whipped Shea Creme: RM80

  • Menjadikan kulit lembut dan lembab sepanjang hari.
  • Rasa kulit yang lembut, dipelihara dan dilembapkan dengan cepat.
  • Diformulasikan dengan shea butter, mango butter, sunflower oil dan apricot kernel oil.

Apa yang best sangat JULY 2018 ni?? yeahhh Bulan July 2018 ni sangat special sebab satu lagi produk untuk satin body set dikeluarkan! Limited Edition taw ni...bulan ni jee dijual...tak taw bila lagi akan dijual lagi..special tak? hehe paling best produk ni bila pakai terasa sangat lembut jee..macam dekat spa! yang beza kita sapu sendiri dekat rumah dan boleh pakai banyak kali..hihi




July 2018 Promotion

Kalau nak cuba dulu, Ad boleh bagi try dulu..kita set date! boleh watsap Ad je kalau nak tanya pasal produk dan peluang kerjaya taw.

Adrina 019-9673391 
tipskulitsihatcantik.blogspot.com

No comments:

Post a Comment