Pages

Sunday, July 22, 2018

ESRS Class Mary Kay tu apa? dari orang biasa-biasa jadi orang have-have! eh? hihi

Assalamualaikum dan hi semua. Harini ad nak share pasal ESRS Class.Selalu yang baru join Mary Kay mesti nak taw sejauh mana lagi bisnes Mary Kay ni boleh pegi kan..so jangan risau sebab uolls boleh attend ESRS (Essestial Step to Reach Success) Class! ☺.


Ramai tanya soalan: 

❤ "ESRS tu ape?"
  • ESRS adalah kelas pertama yang perlu dihadiri oleh beauty consultant yang baru join Mary Kay.

❤ "KELAS? Malasnyee mesti boring!" 
  • TAK SEMPAT NAK BORING! haha. Ramai antara mentor2 yang ajar kelas ni best dan sangat best. Paham?. Fun jee dan semangat kita nak dengar! hihi.

❤ "Kenapa kelas lama sangat?!".
  • Kelas ni pon dah dipendekkan sehari dari pukul 9pg hingga 6ptg. Dulu 2hari. Lagi lama taw! kena bertabah sikit sebab outcome dia WOW! hihi

❤ "Belajar ape je dalam ESRS tu?"
  • Asas bisnes Mary Kay. 
  • Asas skin condition.
  • Asas makeup.
  • Golden rule.
  • Balanced priorities.
  • Go give spirit.
  • Make me feel important.
  • dan byk lagi..tapi yang paling penting belajar HOW MARY KAY CAN CHANGE YOUR LIFE 360' 
❤ "Siapa mentor yg mengajar?"
  • ofkos dari mereka yang dah merasa macammana Mary Kay ubah kehidupan dari orang biasa2 jadi orang have2! hehe. Jadi orang luar biasa! =)

❤ "Apa dapat pgi kelas ESRS ni?"
  • Register kelas RM47 je tapi dapat lebih dr tu lepas kelas! Syok kan?
  1.  Voucher product RM200.
  2.  ESRS Certificate.
  3.  Pin ESRS.
  4. 1 Lip Gloss.
  5. 1 Mary Kay Daily Planner.
Yang pasti... habis kelas je, uollss dapat belajar sesuatu yang baru! 
Yang tiada dimana-mana selain di ESRS! ☺.

Jomm gi kelas ESRS!.
Ohhhh...ISTIMEWAnya kelas ni 
HANYA BOLEH DIHADIRI oleh mereka yang
DAH JOIN MARY KAY SAHAJA taw.

❤❤ "Alaaa emmm NAK JOIN MARY KAY MACAM MANA?!".
MULAKAN KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARY KAY!.
PERMULAAN YANG RENDAH DAN TIADA RISIKO KERUGIAN. 

  • Dengan setiap pendaftaran baru perunding kecantikan Mary Kay, anda layak memilih salah satu starter kit dalam gambar yang bernilai hampir rm500. 
  • Keuntungan runcit yang tinggi serta banyak hadiah menarik menanti anda. 
  • Kenapa lihat sahaja sedangkan peluang terbuka luas. Daftar hari ini HANYA RM189 sahaja!.

Boleh watsap Ad lebih details untuk sebarang pertanyaan okay =)

Adrina 019-9673391 
Blog: tipskulitsihatcantik.blogspot.com
FB Pages: Tips Kulit Sihat Cantik
.
#marykay #joinmarykay #marykaybeautyconsultant #becomemarykaybeautyconsultant #sideincome #personalgrowth #money #recognition #sisterhood #bestculture #esrsclass

Wednesday, July 4, 2018

Shea Butter tu apa? Makanan kulit luar biasa! Anda ada masalah kulit? Ekzema?


Assalamualaikum dan hi semua! Cuba uolls gugel pasal SHEA BUTTER, mesti banyak giler RESEPI untuk buat SHEA BUTTER CREAM! Ada yang resepi buat minyak rambut pun ada. Banyak gilos resepi. macam-macam ingredient ada..hihi

Paling penting pure SHEA BUTTER tu kena laa wajib ade! hihi. Shea butter ni memang makanan kulit. dan bukan jee baik untuk melembabkan kulit tapi baik untuk merawat luka taw.  Masalah kulit yang biasa kita dengar adalah ekzema. Best sangat ke SHEA BUTTER ni?


SHEA BUTTER

Shea Butter adalah mentega yang diekstrak dari African Shea Tree. Buah daripada pokok ni berupa kacang, yang kemudian diketuk untuk diambil isinya sebelum diproses. Kebanyakan pokok shea ni tumbuh di negara Ghana. 

Shea Butter digunakan secara meluas untuk produk kulit dan rambut terutamanya. Kelebihan shea butter ini antaranya menyembuhkan, anti radang dan antioksidan. Amat bagus untuk kulit bermasalah seperti ekzema dan psoriasis, kulit kering, kulit pecah dan sebagainya. 

Shea Butter secara semulajadinya kaya dengan vitamin A, E dan F. Ada jugak menawarkan perlindungan UV dan menyediakan kulit dengan asid lemak penting dan nutrien yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen.

  • Vitamin A - Antioksidan yang kuat, baik untuk membaiki tisu kulit yang rosak.
  • Vitamin E - Antioksidan yang kuat, ia mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Vitamin F - Sumber vitamin yang kaya dengan asid lemak, ia melembutkan dan mengembalikan keremajaan kulit.

KELEBIHAN SHEA BUTTER

  • Pelembap: Kepekatan vitamin semulajadi dan asid lemak dalam mentega shea menjadikannya sangat berkhasiat dan melembapkan untuk kulit. Ia sering digunakan untuk membetulkan kulit kering dan membantu melindungi minyak semula jadi kulit.

  • Mengurangkan Keradangan: Satu kajian 2010, mendapati bahawa disebabkan cinnamic acid dan sifat semulajadinya yang lain menjadikan shea butter adalah anti-radang.  Satu sebation khususnya cinnamate lupeol, boleh mengurangkan keradangan kulit dan berpotensi membantu mengelakkan mutasi kulit. Ia juga membantu sesetengah orang yang mengalami masalah jerawat. 

  • Melicinkan kulit: Membantu dalam pengeluaran kolagen semulajadi kulit dan mengandungi oleic, stearic, palmitic, dan linolenic acids yang melindungi dan menyuburkan kulit untuk mengelakkan pengeringan. Dengan penggunaan jangka panjang, ramai yang melaporkan kulit menjadi lembut dan mengurangkan kedutan.
_____________________________________________________________

MARY KAY pun ada guna SHEA BUTTER taw!

Tapi...yang bestnya tak yah sesusah nak kena buat sendiri taw. Sebab macam Ad cakap, kalau uoollss gugel mesti banyak giler keluar RESEPI SHEA BUTTER. hihi. tapi di Mary Kay, uoolss just tingal pakai je. best tak? jimat masa dan tenaga.hihi

MARY KAY SATIN LIPS: Shea Butter untuk PENJAGAAN BIBIR


Di Mary Kay, shea butter pun digunakan dalam produk penjagaan bibir taw. Mary Kay Satin Lips yang mempunyai dua produk iaitu Lip Scrub dan Lip Balm.

  • Diperbaharui dgn Shea Butter. Yg sangat terkenal dgn kehebatannya untuk memberi kelembapan pada bibir. 
  • Merawat bibir untuk masalah2 seperti: 
    • bibir kering. 
    • bibir hitam. 
    • bibir merekah. 
    • Dan lain lain masalah bibir. 
  • Berfungsi sebagai Anti Bakteria.

1) LIP SCRUB: Satin Lips Shea Sugar Scrub (RM42)

  • Relaks dan nikmati pengalaman skrub bibir yang menyegarkan.
  • Skrub Shea Sugar mengelupas bibir secara lembut menggunakan kristal gula semula jadi untuk mengilatkan bibir kepada kesempurnaan.
  • Diadun dengan shea butter yang lazat, skrub meninggalkan bibir dengan rasa lembut, licin dan berkhasiat.
  • Formula skrub ini juga mengandungi minyak bunga matahari, yang terkenal dengan kandungan antioksidan Vitamin E yang kaya. 
  • Urut skrub ini secara lembut pada bibir dan mengelupaskan kulit kering. 
  • Tekstur bibir akan ditambahbaik dan mengembalikan tampilan bibir segar dengan segera. 

2)  LIP BALM: Satin Lips Shea Butter Balm (RM42)

  • Selepas gunakan skrub Shea Sugar, manjakan bibir anda dengan satu ciuman yang berkhasiat. 
  • Pelembap Shea Butter dirumus untuk memberikan kelembutan dan kelembapan kepada bibir. 
  • Campuran shea dan jojoba butters memberi keselesaan dan melegakan bibir. 
  • Shea Butter, diketahui kaya dengan antioksidan Vitamin A dan E, membantu kulit untuk kekal lembap. 
  • Dan jojoba butter mirip dengan minyak yang dihasilkan oleh badan manusia, oleh itu ia dapat melembapkan dan melindungi kulit.
  • Apabila oleskan lip balm shea, ia memberikan bibir dos kelembapan yang berganda.

TESTIMONI PENJAGAAN BIBIR





___________________________________________________________________

MARY KAY SATIN BODY: Shea Butter untuk PENJAGAAN BADAN


Di Mary Kay, shea butter pun digunakan dalam produk penjagaan badan taw. 

Bulan April 2018 haritu, Mary Kay Malaysia baru keluarkan Satin Body Set yang mempunyai tiga produk macam dekat bawah ni.Satin Body Set ni bau yang sangat tenang iaitu bauan teh putih dan citrus.


1) Revitalizing Shea Scrub: RM61

  • Membuat kulit rasa segar 
  • Sesuai untuk kegunaan setiap hari, untuk mengelupas sel kulit kering 
  • Kulit rasa lembap, segar, selicin satin dan lembut disentuh 
  • Juga dirumuskan dengan pengkondisi minyak bunga matahari

2) Indulgent Shea Wash: RM61

  • Segera menyelimuti anda dengan buih yang diperkayakan 
  • Membuat kulit rasa segar 
  • Membersih kulit dengan buih yang lembut dan menyenangkan serta menenangkan kulit kering 
  • Membuat kulit rasa dipelihara dan lembap, dan tidak kering  

3) Silkening Shea Lotion:RM61

  • Segera menenangkan dan melembapkan kulit kering 
  • Rasa mewah dan manja 
  • Terbukti secara klinikal melembapkan kulit selama 24 jam 
  • Kulit rasa sangat lembap, dipelihara, selicin satin dan berasa segar


4) LIMITED EDITION - Whipped Shea Creme: RM80

  • Menjadikan kulit lembut dan lembab sepanjang hari.
  • Rasa kulit yang lembut, dipelihara dan dilembapkan dengan cepat.
  • Diformulasikan dengan shea butter, mango butter, sunflower oil dan apricot kernel oil.

Apa yang best sangat JULY 2018 ni?? yeahhh Bulan July 2018 ni sangat special sebab satu lagi produk untuk satin body set dikeluarkan! Limited Edition taw ni...bulan ni jee dijual...tak taw bila lagi akan dijual lagi..special tak? hehe paling best produk ni bila pakai terasa sangat lembut jee..macam dekat spa! yang beza kita sapu sendiri dekat rumah dan boleh pakai banyak kali..hihi




July 2018 Promotion

Kalau nak cuba dulu, Ad boleh bagi try dulu..kita set date! boleh watsap Ad je kalau nak tanya pasal produk dan peluang kerjaya taw.

Adrina 019-9673391 
tipskulitsihatcantik.blogspot.com

Thursday, June 28, 2018

Rawatan Microdermabrasion di SPA antara pilihan ramai wanita!

Assalamualaikum dan hi semua...harini Ad nak share mengenai RAWATAN MICRODERMABRASION yang ramai wanita diluar sana suka pilih di kebanyakan spa kecantikan. 

APA ITU RAWATAN MICRODERMABRASION?

Microdermabrasion merupakan facial yang agresif berbanding facial biasa. Prosedur teknik ini adalah lapisan kulit dikikis sama sekali. Selepas itu kulit wajah dicuci dan dilembapkan. Alat microdermabrasion digunakan bagi menyedut dan membuang lapisan kulit yang telah mati. Terdapat dua jenis mikrodermabrasion iaitu jenis kristal dan berlian.



Microdermabrasion jenis kristal mempunyai agen berupa pasir halus yang akan mengikis sel mati pada kulit muka. Jenis berlian pula berupa pisau halus yang mampu mengikis lapisan pada kulit. Kelebihan peralatan mampu membersihkan, meningkatkan mutu dan merangsang kulit agar kulit baru dapat tumbuh dengan baik.

(sumber: UTUSAN)

TUJUAN RAWATAN MICRODERMABRASION?

  • Membuang lapisan kulit mati bagi mengantikan kulit baru supaya kulit tampak lebih cerah dan lembut.
Membuang lapisan kulit di atas epidermis (kulit muka), bila dibuang, sistem semulajadi kulit akan interpret yang kulit tengah cedera. So secara semulajadi, sel kulit baru yang lebih sihat akan dihasilkan oleh badan kita sendiri bagi mengantikan lapisan yang telah dibuang tadi.
  • Memperbaiki kulit berpori kasar, berparut akibat jerawat serta melicinkan kulit yang mengelupas (flaky skin).


KEBAIKAN RAWATAN MICRODERMABRASION?

  • Kulit lebih licin dan cantik berseri-seri:
Sel kulit baru yang dihasilkan menjadikan kulit nampak lebih licin dan cantik. Parut dan garis halus berkurang malah boleh hilang jika menjadikan rawatan microdermabrasion sebagai rutin.

  • Kesan perubahan kulit nampak lebih cepat:
Apabila sel-sel kulit mati dibuang, pemakaian krim atau serum selepasnya lebih berkesan sebab boleh terus masuk hingga ke dasar kulit. Jadi, boleh nampak kesan perubahan kulit dengan cepat.

  • Parut dan garis halus boleh hilang:
Jika rawatan microdermabrasion sering dilakukan, ia boleh menggalakan lapisan bawah kulit baru tumbuh. So, parut lama-kelamaan akan beransur hilang. 
Terdapat juga bukti yang menunjukkan bahawa kehilangan kelembapan buat sementara selepas proses microderma menyebabkan lapisan bawah kulit bekerja lebih masa dalam mengeluarkan sel kulit yang lebih sihat ke permukaan kulit.


  • Kulit menjadi lebih lembut dan mengecilkan liang roma:
Sel kulit baru yang dihasilkan akan mengalakan pembentukan baru serat kologen dan elastin.  Kologen dan elastin adalah tiang kulit, kalau tak jaga kulit, ia semakin mengurai dan boleh nampak tua dari usia sebenar. 
Jika rawatan ini dilakukan secara rutin, boleh membantu melicinkan dan mengecilkan liang roma.

  • Kulit menjadi lebih cerah:
Ini kerana kemerosotan zat melanin (pigmen) pada lapisan kulit.
  • Mengurangkan pigmentasi. 
  • Mengurangkan kesan kedutan. 
  • Mengurangkan garis-garis halus. 
  • Mengurangkan liang-liang roma yang besar. 
  • Merawat parut jerawat. 
  • Melicinkan kulit mengelupas (flaky skin).
  • Membuang selaput sel kulit mati
  • Permukaan kulit menjadi lebih licin
  • Anti penuaan
  • Membuang bintik2 hitam

HARGA RAWATAN MICRODERMABRASION?

SPA kecantikan ada banyak harga beza-beza untuk melakukan rawatan microdermabrasion ni. Ada spa yang memperuntukan satu sesi 30minit ke 1 jam berharga RM195. Ada juga yang lebih mahal dan hanya untuk satu sesi sahaja dan rata-rata mencecah ratusan ringgit. 

KENAPA MICRODERMABRASION SET MARY KAY LEBIH JIMAT?

Set ini mempunyai dua produk iaitu scrub dan serum yang sesuai untuk semua jenis kulit. Ia akan membantu akan untuk memdapatkan kulit yang berseri-seri. Harganya RM330 tapi boleh pakai banyak kali sesi. Bukan satu sesi sahaja pakai taw! jimat tak? Jomm kita tengok detail apa ada dalam set microdermabrasion Mary Kay ni.

1) MICRODERMABRASION REFINE



  • Adalah scrub yang sangat halus. Scrub ni akan membersihkan kulit kita sampai ke dasar. Kulit akan nampak lebih cerah dan berseri sebab sel-sel kulit mati dikeluarkan.
  • Membersihkan kotoran hingga ke liang-liang pori. 
  • So, bila semua sel-sel kulit mati dibersihkan, senangla sel-sel kulit baru dihasilkan. 
  • Sel-sel kulit baru ni laa yang bagi skin kita nampak lebih baik dari sebelum dan lebih cantik!

  • Bila liang pori dah bersih, pakai toner, serum dan krim selepasnya pun senang nak masuk ke dalam dasar kulit. Cepatlaa nampak keberkesanan produk yang kita pakai! 
  • Mengurangkan penampakan garis halus, parut berlekuk, berkawah. Ia juga dapat mensekatakan semula tekstur kulit

CARA PAKAI:

  • Scrub ni tak pakai hari-hari taw. Just 2-3 kali seminggu je! 
  • Just skrub di muka 1 ke 2 minit dengan gerakan membulat ke atas. Kemudian bilas guna air. 

LAMA TAK BARU HABIS PAKAI?

  • Lagi jimat sebab Microdermabrasion Refine ni tahan selama 1tahun dan ada kalanya lebih.

2) PORE MINIMIZER

  • Adalah serum yang membantu mengurangkan penampilan liang-liang pori.
  • Serum ini merupakan gabungan ekstrak botani yang dapat membantu mengukuhkan kulit kita sekaligus menjadikan saiz liang kelihatan lebih kecil.
  • Ia tidak berminyak atau melekit dan meninggalkan kemasan yang licin.
  • Mempunyai formula menyerap yang pantas yang membantu menenangkan dan membuat kulit selesa.

  • Mengurangkan kemerahan dan keradangan pada kulit.
  • Sesuai dengan namaya, pore minimizer dapat mengurangkan tampilan pori2 kita dengan lebih cepat.
  • Extract persion silk tree bark dan extract kacang soya yg terdapat di dalamnya berfungsi untuk menyokong protein2 kulit.
  • Extract 'sea whip' dan 'evodia fruit' berfungsi untuk melegakan dan juga menenangkan kulit

CARA PAKAI:

  • Selepas pakai Microdermabrasion Refine, Ad selalu suggest customer untuk teruskan pakai regimen berikutnya seperti Toner, Serum, Night Solution, Pelembab, dan last sekali baru pakai Pore Minimizer ni.
  • Antara satu sebabnya, bila kulit dah bersih lepas scrub tadi, skin memang dah redi nak terima regimen berikutnya dengan cepat, jadi bila kita pakai next regimen berikutnya, ia cepat serap. dan cepat nampak kesan produk.
  • Last sekali baru pakai Pore Minimizer sebab pori-pori akan mengecil selepas semua kebaikan produk tadi diserap ke dalam kulit. Paham tak? hihi

LAMA TAK BARU HABIS PAKAI?

  • Lagi jimat sebab Pore Minimizer ni tahan selama 1tahun dan ada kalanya lebih.Ad selalu akan suggest customer pakai bersama microdermabrasion refine. 
  • Bila pakai sekali  microdermabrasion refine, kulit dalam pori lebih bersih. So bila pakai pore minimizer lebih berkesan.
  • Jika pakai pore minimizer sahaja, takut dikhuatiri naik jerawat sebab bila pori-pori tidak berapa bersih, kita paksa kulit pori mengecil dengan pore minimizer. Dalam tak bersih, tersekat dengan kotoran dan pori-pori pula mengecil dan akhirnya kotoran tersebut tersekat. naiklaa jerawat!(dapat tak imagine?) hihi

TESTIMONI MICRODERMABRASION SET MARY KAY






________________________________________________________________________


So, sangat jimat taw pakai MICRODERMABRASION SET dari Mary Kay ni. Boleh buat sendiri dekat rumah je dan boleh pakai banyak sesi!! hihi lagi pun bukan pakai hari-hari..2-3 kal seminggu je...Jika pakai secara konsisten, kesan boleh nampak dalam 3minggu! tapi kena rajin lah! hihi

Kalau nak cuba dulu, Ad boleh bagi try dulu..kita set date! boleh watsap Ad je kalau nak tanya pasal produk dan peluang kerjaya taw.

Adrina 019-9673391 
tipskulitsihatcantik.blogspot.com
IG: @tipskulitsihatcantik

Wednesday, June 27, 2018

Buang OIL SEED guna MAKEUP REMOVER!

Assalamualaikum dan hi semua1 kalini Ad nak share salah satu cara nak remove kan oil seed dekat area mata kita. Biji-biji putih tu...

 

KENAPA PERLU ADA OIL FREE EYE MAKEUP REMOVER ??♥.

Adakah anda memakai makeup remover dari oil? Jangan tau, sgt bahaya!.
Area mata kita hanya ada kulit semata sahaja. Tiada lapisan lain yg back up so sgt lembut tau kulit di area mata tu. Cuba anda check ni.
  1. Area mata byk garisan halus.
  2. Area mata sembap.
  3. Area mata mempunyai oil seed.
Kalau anda ada semua yang diatas ni, maknanya anda dah salah pakai product.



OIL FREE EYE MAKE UP REMOVER ni mengandungi 80% AIR dan 20% SILICONE.

Nak share juga kebanyakkan yg pakai OIL FREE EYE MAKE UP REMOVER ni bgtau oil seed beransur hilang. Wow!!! Hebat kan

Kalau ikut logic nak get rid of oil usually mmg pakai air kan.

Jadi apa lagi mari la jaga mata anda!! Bila pakai OIL FREE EYE MAKE UP REMOVER ni automatik mata akan cengkang sbb adanya silicone.




Adrina 019-9673391 
www.wasap.my/60199673391
tipskulitsihatcantik.blogspot.com

#marykay

KENAPA BEKAS (Compact) makeup dari Mary Kay ni MUDAH lagi SELAMAT

Assalamualaikum dan hi.  Harini nak share KENAPA BEKAS (Compact) makeup dari Mary Kay ni MUDAH lagi SELAMAT.


  


MUDAH

  • Boleh customize sendiri nak letak kaler kosmetik (eyeshadow or blusher or compact powder)mana2 yang kita suka.
  • Boleh bawa kemana-mana sb small saiz.

SELAMAT

  • Compact Mary Kay ni ade magnet taw. So bila kita letak kosmetik dr Mary Kay memang akan melekat padu.
  • Senang cita bolehlaa masuk dalam handbag senang hati + senang nak makeup. Takyah pikir nak kena keluarkan satu-satu makeup yg ada + cari cermin lagi..semua dalam 1.

Mary Kay sediakan dalam dua jenis Compact.
  1. Compact Mini.
  2. Compact (besar sikit tp still easy to carry + boleh letak lipstick jenis True Dimension).


Jom try! 
Adrina 019-9673391
tipskulitsihatcantik.blogspot.com