Wednesday, May 15, 2019

Promo Pack untuk New Joiner!

Assalamualaikum dan hi semua! harini nak update pasal promo pack yang uools boleh grab kalau join Mary Kay ye. Promo pack ni memang khas special untuk yang baru join SAHAJA. Best giler promo pack ni sebab dah laa special price dapat! =D.

Sebelum ni Ad ada share pasal macam mana nak register join Mary Kay kan..kalau ada yang terlepas boleh click link ni: MACAM MANA NAK REGISTER MARY KAY


Ada yang tanya kalau nak join Mary Kay ni memang kena menjual ke? sebaiknya boleh cuba menjual sebab uools akan dapat keuntungan setinggi 40% taw. Minimum keuntungan yang boleh dapat adalah 30%. Banyak kan? =D Tapi ada jugak yang join Mary Kay sebab nak jadi user je (Ad laa tu memula dulu.haha). 

Mengikut pengalaman, orang yang join Mary Kay sebagai user akan gunakan keistimewaan ID sendiri  untuk submit order bila mana produk Mary Kay yang diorang pakai dah habis. Kadang-kadang 6bulan sekali baru submit order. Tapi oklaa kan sebab produk Mary Kay pakai lama..beli nanti pun dapat harga MURAH. hihi

Tuesday, May 14, 2019

Join Mary Kay RM70 sahaja!!

Assalamualaikum dan hi semua!! start APRIL2019 special sangat sebab Mary Kay announced STARTER KIT yang BARU!! LEBIH MURAH dan LEBIH MUDAH! =)

Mudah untuk yang suka cari side income sebab modal serendah RM70 sahaja boleh start mulakan perniagaan di Mary Kay. Kepada user tegar Mary Kay pon boleh join dengan modal semurah RM70 sahaja. So lepas ni boleh laa uolls beli guna ID sendiri. Jika menjual uools boleh dapat keuntungan tepi. syok kan?

APA YANG AKAN DAPAT DALAM STARTER KIT TERBARU NI??

Uolls akan dapat 2 produk (original pack) iaitu LIP BALM dan LIP SCRUB. Sample pack akan dapat Timewise Miracle Set 3D dan lipstick. Total sebenar barang yang dapat ni lebih dari RM100++ taw...tapi hanya bayar RM70 sahaja dah boleh grab starter kit ni. siap dapat beg comel =)


Friday, February 8, 2019

Lipstick tak keringkan bibir!

Assalamualaikum dan hi semua! kalini Ad nak share GEL SEMI SHINE LIPSTICK MARY KAY yang sesuai untuk si pengemar lipstick yang ada shining sedikit tapi tak terlalu over. yang pasti masih melembabkan bibir uools taw. #sharingdarihati

Ada 9 warna yang uools boleh pilih:
  1. TRANQUIL TOFFEE
  2. ROSEWOOD
  3. MOD PINK
  4. ROMANTIC PINK
  5. RASPBERRY ICE
  6. HAUTE PINK
  7. SCARLET RED
  8. RED SMOLDER
  9. LUMINOUS LILAC

Semua warna lipstick ni SHINING ke?

Sebenarnya dalam 9 warna yang ada ni tak semua pun shining. Review Ad yang dah try semua kaler ni, nampak shining just warna LUMINIOUS LILAC je. yang warna lain tak nampak shining pun dan bila pakai nampak macam effect matte tapi tak berapa matte. Rasa lembap2 sikit bibir. So memang sangat best bagi orang yang tak suka pakai jenis MATTE tapi nak nampak macam MATTE! (PAHAM KE TAK NI?) haha =D
Kalau tak caya cuba tengok warna-warna lipstick GEL SEMI SHINE yang Ad dah edit bawah ni. Warna LUMINOUS LILAC je kan nampak shining dia...kalau nak lebih clear, boleh laa jumpa beauty consultant uools untuk try sendiri sebelum beli. Kalu takdek beauty consultant mary kay lagi, boleh watsap Ad je okay  =)

Apa lagi kelebihan Lipstick GEL SEMI SHINE MARY KAY ni?


  • Tekstur gel yang selesa. Senang nak oles bila tekstur gel. 
  • Warna tahan lama.
  • Tak keringkan bibir.
  • Melembapkan bibir sebab ada kandungan  sunflower seed oil dan jojoba butter.
  • 9 warna yang cantik.

Mahal ke lipstick ni?

Harga lipstick ni dijual dengan harga RM52 di pasaran. Harga dia setanding kualiti. Lipstick ni bukan suka hati jee keluar kat market ye. siap ada waranty 90 hari selepas beli jika lipstick ni ada masalah  tertentu dengan sis.  Jangan laa hari ke 89 nanti, sis pm beauty consultant sis tu untuk waranti padahal lipstick dah separuh pakai! hihi kesian kami sis. HQ pun taknak terima apatah lagi kami.kih3..kenalaa ikut terma product replacement di Mary Kay ye! ahaks! hihi


Friday, January 11, 2019

The Best Facial Cleansing Brush. Berus wajah terbaik.

Hi semua! =)  Tak semestinya perlu memiliki kulit yang sihat mulus baru boleh pakai berus untuk cucian wajah taw. Cucian wajah menggunakan berus adalah lebih bersih daripada gunakan tangan. Selain jimat masa dan tenaga guna tangan, baik guna berus yang 1 ke 2 minit dah selesai! best ke best?  =)

So harini, Ad nak share antara kelebihan SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH MARY KAY yang menjadi salah satu top facial cleansing brush yang mendapat perhatian ramai wanita di luar sana!


Mary Kay Skinvigorate Brush Cleansing adalah berus pembersihan muka dengan dua kelajuan yang digunakan untuk membersihkan, mengelupas dan mengurut kulit.

Wednesday, January 9, 2019

4 Tips Elak Bibir Kering bila pakai LIPSTICK

Assalamualaikum dan hi! Halloooo...uolls dah ada lip liner? mesti dah ada lipstick kan. So taw tak nak nampak menarik macam mana? so harini Ad nak share CARA PAKAI LIP LINER bagi nampak bibir cantik dan kemas. look WAU gituuu! hihi =)

4 TIPS ELAK BIBIR KERING BILA PAKAI LIPSTICK

1) Pakai  LIP SCRUB
  • Ramai yang tak ambil kisah untuk scrub bibir sekurang-kurang 2-3 kali seminggu. Kelebihan utama scrub bibir adalah kulit mati akan tanggal. Jadi, bibir akan lebih halus, licin dan tak retak lagi. Ini memudahkan lagi bila pakai lip liner dan lipstick selepas itu.


2) Pakai LIP BALM
  • Lip balm akan menjadikan bibir lebih lembab dan tidak mudah kering. Bila bibir lembab, oles lipstick pun mudah. Pakai lip balm dulu sebelum pakai lipstick, bila dah agak lembap boleh lap guna tisu.


3) Pakai LIP LINER

  • Lip liner akan menjadikan bibir si pemakai lebih kemas dan boleh jadikan warna lipstick kekal lama. Selain ukir sebagai bingkai bibir, boleh juga penuhi lip liner seluruh bibir supaya bila warna lipstick luntur, sisa warna lip liner tadi masih ada di bibir. Tidaklah pucat bibir kan.hihi







4) Pakai Lipstick yang melembapkan
  • Pemilihan lipstick juga harus penting sebab kalau terlalu glossy, warna akan cepat pudar. Bila pakai pun kena banyak sikit sebab nak bagi warna lebih nampak.
  • Pilih lipstick yang boleh melembabkan juga dimana bukan sahaja bagi warna yang cantik tetapi bibir juga tak mudah kering jika ada pelembab.

MARY KAY PILIHAN TERBAIK

Mary Kay adalah pilihan tepat jika uolls masih mencari-cari produk yang membantu masalah bibir kering. Malah, masalah bibir gelap, hitam merekah dan sensitif juga dapat membantu. 




1) LIP SCRUB 

  • Mengelupas bibir secara lembut menggunakan kristal gula semula jadi
  • Diperbaharui dgn SHEA BUTTER yang buat bibir lembut, licin dan sihat serta melembapkan.
  • Mengandungi minyak bunga matahari, yang terkenal dengan kandungan antioksidan Vitamin E.
  • Menaggalkan sel kulit mati.
  • Bibir akan terasa lembut dan akan mengelupaskan kulit kering.

2) LIP BALM

  • Bibir lembut dan lembap
  • Campuran shea dan jojoba butters memberi keselesaan dan melegakan bibir.
  • Kaya dengan antioksidan Vitamin A dan E, membantu kulit untuk kekal lembap.
  • Melindungi dan menyihatkan bibir.
  • Memberikan dos kelembapan berganda.

3) LIP LINER

  • Kalis air
  • Formula lembut, berkrim 
  • Tahan lama 
  • Mengoles tanpa comot
  • Tempoh pemakaian warna bibir lebih lama
  • Ada 4 warna yang boleh dipilih
  • Diuji oleh ahli dermatologi 
  • Diuji secara klinikal untuk iritasi dan alergi kulit 
  • Sesuai untuk kulit yang sensitif 
  • Tahan comot 
  • Tahan pudar

4) GEL SEMI MATTE  @ GEL SEMI SHINE LIPSTICK

  • Warna tahan lama.
  • Tidak mengerikan bibir.
  • Kandungan minyak bunga matahari dan ekstrak jojoba yang melembapkan bibir.
  • Formula gel yang ringan, lembut seperti baldu dan senang dioles serta selesa dipakai.
  • Diuji oleh pakar dermatologi 
  • Diuji secara klinikal untuk rengsaan kulit 
  • Diuji secara klinikal untuk alahan kulit 

APA BEZA "SEMI MATTE" & "SEMI SHINE"?


  • Lipstick Gel Semi Matte 
    • Sesuai yang suka pakai lipstick jenis MATTE.
    • Bagi effect si pemakai nampak warna lipstick terletak dan effect lembut. 
    • Semi Matte bermaksud still matte dan masih melembapkan bibir. 
    • Warna tahan lama.
    • Yang suka pakai lipstick jenis MATTE tapi takot bibir kering tu, ha sesuai ambil lipstick jenis ni.

  • Lipstick Gel Semi Shine 
    • Sesuai yang suka pakai lipstick jenis MATTE dan ADA SHINING SIKIT.
    • Bagi effect si pemakai nampak sedikit shining tapi tak terlalu over, dan masih effect lembut dibibir. 
    • Semi Shine bermaksud sedikit berkilat tapi tidak terlalu over dan masih melembapkan bibir. Kalau pakai tu tak terlalu glossy bibir.
    • Warna tahan lama.
    • Yang tak suka pakai lipstick jenis MATTE tapi nak try nampak macam MATTE dan ada SHINING sikit, ha sesuai ambil lipstick jenis ni.

HARGA SET BIBIR KERING MARY KAY

Ad ada menyediakan SET BIBIR KERING untuk uolls yang berminat.  Set ni ada beberapa pilihan yang boleh dipilih ikut kesukaan uools dan bajet okay  =). Ohh kalau nak beli satu-satu pon boleh takdek masalah =)

SET BIBIR KERING 1 - RM84

1) Lip Scrub (Satin Lips Shea Sugar Scrub) - 1 (RM42)
2) Lip Balm (Satin Lips Shea Butter Balm) - 1 (RM42)



SET BIBIR KERING 2 - RM125

1) Lip Scrub (Satin Lips Shea Sugar Scrub) - 1 (RM42)
2) Lip Balm (Satin Lips Shea Butter Balm) - 1 (RM42)
3) Lip Liner - 1 (RM41)


SET BIBIR KERING 3 - RM177

1) Lip Scrub (Satin Lips Shea Sugar Scrub) - 1 (RM42)
2) Lip Balm (Satin Lips Shea Butter Balm) - 1 (RM42)
3) Lip Liner - 1 (RM41)
4) Lipstick (Gel Semi Matte or Gel Semi Shine) - 1 (RM52)


WATSAPP:

Harga sangat berbaloi dengan kualiti produk. Tidak merosakkan kulit dan diuji oleh ahli  dermatologi Mary Kay yang diiktiraf. Jika berminat boleh watsap terus Ad 019-9673391 =). 




5 Tips Pilih Lip Liner Terbaik

Assalamualaikum dan hi! PERFECT PAIR gitu bila pakai lipstick dan lipliner. Nampak lagi cantik sebab sangat kemas. =) 

Cuba tengok picture BEFORE and AFTER Lip liner bawah ni. yang AFTER tu lebih nampak cantik dan tak comot. boleh naik kan keyakinan diri taw..hihi


5 TIPS PILIH LIP LINER TERBAIK

1) Pilih jenis kalis air
  • Lipstik yang terlalu glossy atau kaya akan pelembab lebih mudah pudar dan akan nampak bibir pucat selepas tu. So bila pakai lip liner yang jenis kalis air, selain ukir sebagai bingkai bibir, boleh jugak apply diseluruh bibir supaya warna dibibir masih tersisa jika lipstick pudar.
2) Pilih warna lebih tua atau kontra dari warna lipstick
  • Untuk nampak lipstick lebih tebal dan penuh, boleh pilih warna lip liner lebih tua dari warna lipstick supaya nampak bibir lebih menyerlah.
3) Pilih hujung lip liner jenis yang lembut
  • Lip liner yang hujungnya lembut boleh memudahkan kerja anda ketika ukir di bibir supaya tidak comot.
4) Pilih warna  lip liner yang sama dengan warna bibir.
  • Kalau ada yang tak berani pakai lip liner, boleh pilih warna selamat iaitu sama seperti warna bibir semulajadi masing-masing. So bila pakai lipstick pasti masuk semua kaler! =)

CONTOH SEBELUM DAN SELEPAS PAKAI LIP LINER

Sumber: Google Image






LIP LINER MARY KAY

Pakai lipstick lebih kemas dengan lip liner. Mary Kay Lip liner adalah kalis air dan yang best sekali ade sharpener hujung dia supaya untuk memastikan hujungnya sentiasa ditajamkan secara sempurna. So senanglaa nak ukir di bibir nanti. =)


Apa lagi kelebihan LIP LINER MARY KAY?

  • Kalis air
  • Formula lembut, berkrim 
  • Tahan lama 
  • Mengoles tanpa comot
  • Tempoh pemakaian warna bibir lebih lama
  • Ada 4 warna yang boleh dipilih
  • Diuji oleh ahli dermatologi 
  • Diuji secara klinikal untuk iritasi dan alergi kulit 
  • Sesuai untuk kulit yang sensitif 
  • Tahan comot 
  • Tahan pudar

HARGA

RM41 yang sangat berbaloi sebab produk berkualiti. Dipasarkan selepas diuji oleh ahli dermatologi Mary Kay. Tidak merosakkan kulit anda =)

WATSAPP:

Adrina 019-9673391


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hosted Desktop