Pages

Friday, February 8, 2019

Lipstick tak keringkan bibir!

Assalamualaikum dan hi semua! kalini Ad nak share GEL SEMI SHINE LIPSTICK MARY KAY yang sesuai untuk si pengemar lipstick yang ada shining sedikit tapi tak terlalu over. yang pasti masih melembabkan bibir uools taw. #sharingdarihati

Ada 9 warna yang uools boleh pilih:
  1. TRANQUIL TOFFEE
  2. ROSEWOOD
  3. MOD PINK
  4. ROMANTIC PINK
  5. RASPBERRY ICE
  6. HAUTE PINK
  7. SCARLET RED
  8. RED SMOLDER
  9. LUMINOUS LILAC

Semua warna lipstick ni SHINING ke?

Sebenarnya dalam 9 warna yang ada ni tak semua pun shining. Review Ad yang dah try semua kaler ni, nampak shining just warna LUMINIOUS LILAC je. yang warna lain tak nampak shining pun dan bila pakai nampak macam effect matte tapi tak berapa matte. Rasa lembap2 sikit bibir. So memang sangat best bagi orang yang tak suka pakai jenis MATTE tapi nak nampak macam MATTE! (PAHAM KE TAK NI?) haha =D
Kalau tak caya cuba tengok warna-warna lipstick GEL SEMI SHINE yang Ad dah edit bawah ni. Warna LUMINOUS LILAC je kan nampak shining dia...kalau nak lebih clear, boleh laa jumpa beauty consultant uools untuk try sendiri sebelum beli. Kalu takdek beauty consultant mary kay lagi, boleh watsap Ad je okay  =)

Apa lagi kelebihan Lipstick GEL SEMI SHINE MARY KAY ni?


  • Tekstur gel yang selesa. Senang nak oles bila tekstur gel. 
  • Warna tahan lama.
  • Tak keringkan bibir.
  • Melembapkan bibir sebab ada kandungan  sunflower seed oil dan jojoba butter.
  • 9 warna yang cantik.

Mahal ke lipstick ni?

Harga lipstick ni dijual dengan harga RM52 di pasaran. Harga dia setanding kualiti. Lipstick ni bukan suka hati jee keluar kat market ye. siap ada waranty 90 hari selepas beli jika lipstick ni ada masalah  tertentu dengan sis.  Jangan laa hari ke 89 nanti, sis pm beauty consultant sis tu untuk waranti padahal lipstick dah separuh pakai! hihi kesian kami sis. HQ pun taknak terima apatah lagi kami.kih3..kenalaa ikut terma product replacement di Mary Kay ye! ahaks! hihi












Berminat nak beli or cuba dulu?

Boleh direct Watsap Ad ye 019-9673391. Kalau dekat insyallah boleh jumpa. Ad kasik try dulu tekstur lipstick ni okay. Rojer rojer =D


Friday, January 11, 2019

The Best Facial Cleansing Brush. Berus wajah terbaik.

Hi semua! =)  Tak semestinya perlu memiliki kulit yang sihat mulus baru boleh pakai berus untuk cucian wajah taw. Cucian wajah menggunakan berus adalah lebih bersih daripada gunakan tangan. Selain jimat masa dan tenaga guna tangan, baik guna berus yang 1 ke 2 minit dah selesai! best ke best?  =)

So harini, Ad nak share antara kelebihan SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH MARY KAY yang menjadi salah satu top facial cleansing brush yang mendapat perhatian ramai wanita di luar sana! 


Mary Kay Skinvigorate Brush Cleansing adalah berus pembersihan muka dengan dua kelajuan yang digunakan untuk membersihkan, mengelupas dan mengurut kulit.


KELEBIHAN SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH

  • Menanggalkan 85% solekan lebih baik daripada dengan menggunakan tangan
  • Berus ringan boleh bawa kemana-mana
  • Mengurut dengan lembut
  • Menanggalkan kotoran dan sisa makeup sehingga ke dalam pori-pori
  • Bila pori-pori bersih, produk penjagaan kulit akan serap dengan lebih baik dan cepat. 
  • Meningkatkan tahap penghidratan pelembab dengan cepat.
  • Membantu dalam memperhaluskan kerosakan kulit lampau untuk tona kulit wajah yang lebih sekata.
  • Liang pori kelihatan lebih kecil 
  • Kulit lebih lembut dan cerah berseri
  • Kalis air tetapi tidak tak suggest untuk rendam di dalam air
  • Kuasa bateri.
  • Didatangkan sekali didalam box adalah 2 bateri AA dan dua kepala berus. 
  • Kepala berus hendaklah ditukar setiap tiga bulan.
  • Harga setanding kualiti dan mampu milik.
  

KAJIAN KLINIKAL 

1) Sebelum Mary Kay pasarkan Skinvigorate ni, ujian klinikal bebas telah dilakukuan dimana wanita-wanita menyapukan solekan di dahi untuk menunjukan sisa solekan di bawah sinaran UV.  
2) Mereka perlu mencuci muka sebelah dengan menggunakan tangan dan sebelah lagi menggunakan Skinvigorate Cleansing Brush sehingga mereka rasa puas dan bersih. Malah sehingga tidak nampak lagi warna sisa solekan di dahi.  Masa membersihkan muka adalah sama kedua-duanya. 
3) Hasil melalui sinaran ultraviolet, bahagian dahi yang menggunakan Skinvigorate Cleansing Brush adalah lebih bersih.
  • Diujikan oleh pakar dermatologi 
  • Telah menguji dan sesuai untuk kegunaan harian pada kulit orang Asia, termasuk kulit sensitif dan kulit jerawat. 
  • Diuji secara klinikal untuk rengsaan kulit 
  • Berikut adalah wanita-wanita yang berumur di antara 13 tahun sehingga 70 tahun berkata tentang Brush di sebuah kajian pengguna bebas: 
    • 97% - Memaksimumkan manfaat penjagaan kulit.
    • 94% - Mengubah kulit kusam ke tona kulit yang lebih cerah berseri
    • 96% - Memberikan tona kulit yang lebih sekata
    • 93% - Memulihkan kulit wajah yang tampil muda
    • 95% - Kulit berasa lebih lembut, licin dan sihat

KENAPA #SKVG HOT ITEM?

1) BEST NEW ELECTRICAL BEAUTY APPLIANCE 2014
  • Boleh refer link disini untuk rujukan.


2) TOP 80 EDITORS PICKS
  • Boleh refer link disini untuk rujukan. 

3) TOP 6 FACIAL CLEANSING BRUSH YANG TIDAK ROSAKKAN KULIT
  • Boleh refer link disini untuk rujukan. 
  • Mary Kay jadi ranking number 2 untuk facial cleansing brush yang tidak rosakkan kulit

CARA PASANG SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH


  • Cara pasang sangat senang dan tempat bateri sangat kedap. 
  • Jangan pusing bila nak buka bateri. kena TARIK =)

HARGA

  • RM189 dimana diantara lebih murah dari TOP FACIAL CLEANSING BRUSH jenama lain. Boleh google harga jenama lain sendiri ye..hehe  
Harga sangat berbaloi dengan kualiti produk. Tidak merosakkan kulit dan diuji oleh ahli dermatologi Mary Kay yang diiktiraf. Jika berminat boleh watsap terus Ad 019-9673391 =). 

www.wasap.my/60199673391
www.wasap.my/60199673391

Wednesday, January 9, 2019

4 Tips Elak Bibir Kering bila pakai LIPSTICK

Assalamualaikum dan hi! Halloooo...uolls dah ada lip liner? mesti dah ada lipstick kan. So taw tak nak nampak menarik macam mana? so harini Ad nak share CARA PAKAI LIP LINER bagi nampak bibir cantik dan kemas. look WAU gituuu! hihi =)

4 TIPS ELAK BIBIR KERING BILA PAKAI LIPSTICK

1) Pakai  LIP SCRUB
  • Ramai yang tak ambil kisah untuk scrub bibir sekurang-kurang 2-3 kali seminggu. Kelebihan utama scrub bibir adalah kulit mati akan tanggal. Jadi, bibir akan lebih halus, licin dan tak retak lagi. Ini memudahkan lagi bila pakai lip liner dan lipstick selepas itu.


2) Pakai LIP BALM
  • Lip balm akan menjadikan bibir lebih lembab dan tidak mudah kering. Bila bibir lembab, oles lipstick pun mudah. Pakai lip balm dulu sebelum pakai lipstick, bila dah agak lembap boleh lap guna tisu.


3) Pakai LIP LINER

  • Lip liner akan menjadikan bibir si pemakai lebih kemas dan boleh jadikan warna lipstick kekal lama. Selain ukir sebagai bingkai bibir, boleh juga penuhi lip liner seluruh bibir supaya bila warna lipstick luntur, sisa warna lip liner tadi masih ada di bibir. Tidaklah pucat bibir kan.hihi







4) Pakai Lipstick yang melembapkan
  • Pemilihan lipstick juga harus penting sebab kalau terlalu glossy, warna akan cepat pudar. Bila pakai pun kena banyak sikit sebab nak bagi warna lebih nampak.
  • Pilih lipstick yang boleh melembabkan juga dimana bukan sahaja bagi warna yang cantik tetapi bibir juga tak mudah kering jika ada pelembab.

MARY KAY PILIHAN TERBAIK

Mary Kay adalah pilihan tepat jika uolls masih mencari-cari produk yang membantu masalah bibir kering. Malah, masalah bibir gelap, hitam merekah dan sensitif juga dapat membantu. 




1) LIP SCRUB 

  • Mengelupas bibir secara lembut menggunakan kristal gula semula jadi
  • Diperbaharui dgn SHEA BUTTER yang buat bibir lembut, licin dan sihat serta melembapkan.
  • Mengandungi minyak bunga matahari, yang terkenal dengan kandungan antioksidan Vitamin E.
  • Menaggalkan sel kulit mati.
  • Bibir akan terasa lembut dan akan mengelupaskan kulit kering.

2) LIP BALM

  • Bibir lembut dan lembap
  • Campuran shea dan jojoba butters memberi keselesaan dan melegakan bibir.
  • Kaya dengan antioksidan Vitamin A dan E, membantu kulit untuk kekal lembap.
  • Melindungi dan menyihatkan bibir.
  • Memberikan dos kelembapan berganda.

3) LIP LINER

  • Kalis air
  • Formula lembut, berkrim 
  • Tahan lama 
  • Mengoles tanpa comot
  • Tempoh pemakaian warna bibir lebih lama
  • Ada 4 warna yang boleh dipilih
  • Diuji oleh ahli dermatologi 
  • Diuji secara klinikal untuk iritasi dan alergi kulit 
  • Sesuai untuk kulit yang sensitif 
  • Tahan comot 
  • Tahan pudar

4) GEL SEMI MATTE  @ GEL SEMI SHINE LIPSTICK

  • Warna tahan lama.
  • Tidak mengerikan bibir.
  • Kandungan minyak bunga matahari dan ekstrak jojoba yang melembapkan bibir.
  • Formula gel yang ringan, lembut seperti baldu dan senang dioles serta selesa dipakai.
  • Diuji oleh pakar dermatologi 
  • Diuji secara klinikal untuk rengsaan kulit 
  • Diuji secara klinikal untuk alahan kulit 

APA BEZA "SEMI MATTE" & "SEMI SHINE"?


  • Lipstick Gel Semi Matte 
    • Sesuai yang suka pakai lipstick jenis MATTE.
    • Bagi effect si pemakai nampak warna lipstick terletak dan effect lembut. 
    • Semi Matte bermaksud still matte dan masih melembapkan bibir. 
    • Warna tahan lama.
    • Yang suka pakai lipstick jenis MATTE tapi takot bibir kering tu, ha sesuai ambil lipstick jenis ni.

  • Lipstick Gel Semi Shine 
    • Sesuai yang suka pakai lipstick jenis MATTE dan ADA SHINING SIKIT.
    • Bagi effect si pemakai nampak sedikit shining tapi tak terlalu over, dan masih effect lembut dibibir. 
    • Semi Shine bermaksud sedikit berkilat tapi tidak terlalu over dan masih melembapkan bibir. Kalau pakai tu tak terlalu glossy bibir.
    • Warna tahan lama.
    • Yang tak suka pakai lipstick jenis MATTE tapi nak try nampak macam MATTE dan ada SHINING sikit, ha sesuai ambil lipstick jenis ni.

HARGA SET BIBIR KERING MARY KAY

Ad ada menyediakan SET BIBIR KERING untuk uolls yang berminat.  Set ni ada beberapa pilihan yang boleh dipilih ikut kesukaan uools dan bajet okay  =). Ohh kalau nak beli satu-satu pon boleh takdek masalah =)

SET BIBIR KERING 1 - RM84

1) Lip Scrub (Satin Lips Shea Sugar Scrub) - 1 (RM42)
2) Lip Balm (Satin Lips Shea Butter Balm) - 1 (RM42)



SET BIBIR KERING 2 - RM125

1) Lip Scrub (Satin Lips Shea Sugar Scrub) - 1 (RM42)
2) Lip Balm (Satin Lips Shea Butter Balm) - 1 (RM42)
3) Lip Liner - 1 (RM41)


SET BIBIR KERING 3 - RM177

1) Lip Scrub (Satin Lips Shea Sugar Scrub) - 1 (RM42)
2) Lip Balm (Satin Lips Shea Butter Balm) - 1 (RM42)
3) Lip Liner - 1 (RM41)
4) Lipstick (Gel Semi Matte or Gel Semi Shine) - 1 (RM52)


WATSAPP:

Harga sangat berbaloi dengan kualiti produk. Tidak merosakkan kulit dan diuji oleh ahli  dermatologi Mary Kay yang diiktiraf. Jika berminat boleh watsap terus Ad 019-9673391 =). 




5 Tips Pilih Lip Liner Terbaik

Assalamualaikum dan hi! PERFECT PAIR gitu bila pakai lipstick dan lipliner. Nampak lagi cantik sebab sangat kemas. =) 

Cuba tengok picture BEFORE and AFTER Lip liner bawah ni. yang AFTER tu lebih nampak cantik dan tak comot. boleh naik kan keyakinan diri taw..hihi


5 TIPS PILIH LIP LINER TERBAIK

1) Pilih jenis kalis air
  • Lipstik yang terlalu glossy atau kaya akan pelembab lebih mudah pudar dan akan nampak bibir pucat selepas tu. So bila pakai lip liner yang jenis kalis air, selain ukir sebagai bingkai bibir, boleh jugak apply diseluruh bibir supaya warna dibibir masih tersisa jika lipstick pudar.
2) Pilih warna lebih tua atau kontra dari warna lipstick
  • Untuk nampak lipstick lebih tebal dan penuh, boleh pilih warna lip liner lebih tua dari warna lipstick supaya nampak bibir lebih menyerlah.
3) Pilih hujung lip liner jenis yang lembut
  • Lip liner yang hujungnya lembut boleh memudahkan kerja anda ketika ukir di bibir supaya tidak comot.
4) Pilih warna  lip liner yang sama dengan warna bibir.
  • Kalau ada yang tak berani pakai lip liner, boleh pilih warna selamat iaitu sama seperti warna bibir semulajadi masing-masing. So bila pakai lipstick pasti masuk semua kaler! =)

CONTOH SEBELUM DAN SELEPAS PAKAI LIP LINER

Sumber: Google Image






LIP LINER MARY KAY

Pakai lipstick lebih kemas dengan lip liner. Mary Kay Lip liner adalah kalis air dan yang best sekali ade sharpener hujung dia supaya untuk memastikan hujungnya sentiasa ditajamkan secara sempurna. So senanglaa nak ukir di bibir nanti. =)


Apa lagi kelebihan LIP LINER MARY KAY?

  • Kalis air
  • Formula lembut, berkrim 
  • Tahan lama 
  • Mengoles tanpa comot
  • Tempoh pemakaian warna bibir lebih lama
  • Ada 4 warna yang boleh dipilih
  • Diuji oleh ahli dermatologi 
  • Diuji secara klinikal untuk iritasi dan alergi kulit 
  • Sesuai untuk kulit yang sensitif 
  • Tahan comot 
  • Tahan pudar

HARGA

RM41 yang sangat berbaloi sebab produk berkualiti. Dipasarkan selepas diuji oleh ahli dermatologi Mary Kay. Tidak merosakkan kulit anda =)

WATSAPP:

Adrina 019-9673391