Pages

Thursday, June 28, 2018

Rawatan Microdermabrasion di SPA antara pilihan ramai wanita!

Assalamualaikum dan hi semua...harini Ad nak share mengenai RAWATAN MICRODERMABRASION yang ramai wanita diluar sana suka pilih di kebanyakan spa kecantikan. 

APA ITU RAWATAN MICRODERMABRASION?

Microdermabrasion merupakan facial yang agresif berbanding facial biasa. Prosedur teknik ini adalah lapisan kulit dikikis sama sekali. Selepas itu kulit wajah dicuci dan dilembapkan. Alat microdermabrasion digunakan bagi menyedut dan membuang lapisan kulit yang telah mati. Terdapat dua jenis mikrodermabrasion iaitu jenis kristal dan berlian.



Microdermabrasion jenis kristal mempunyai agen berupa pasir halus yang akan mengikis sel mati pada kulit muka. Jenis berlian pula berupa pisau halus yang mampu mengikis lapisan pada kulit. Kelebihan peralatan mampu membersihkan, meningkatkan mutu dan merangsang kulit agar kulit baru dapat tumbuh dengan baik.

(sumber: UTUSAN)

TUJUAN RAWATAN MICRODERMABRASION?

  • Membuang lapisan kulit mati bagi mengantikan kulit baru supaya kulit tampak lebih cerah dan lembut.
Membuang lapisan kulit di atas epidermis (kulit muka), bila dibuang, sistem semulajadi kulit akan interpret yang kulit tengah cedera. So secara semulajadi, sel kulit baru yang lebih sihat akan dihasilkan oleh badan kita sendiri bagi mengantikan lapisan yang telah dibuang tadi.
  • Memperbaiki kulit berpori kasar, berparut akibat jerawat serta melicinkan kulit yang mengelupas (flaky skin).


KEBAIKAN RAWATAN MICRODERMABRASION?

  • Kulit lebih licin dan cantik berseri-seri:
Sel kulit baru yang dihasilkan menjadikan kulit nampak lebih licin dan cantik. Parut dan garis halus berkurang malah boleh hilang jika menjadikan rawatan microdermabrasion sebagai rutin.

  • Kesan perubahan kulit nampak lebih cepat:
Apabila sel-sel kulit mati dibuang, pemakaian krim atau serum selepasnya lebih berkesan sebab boleh terus masuk hingga ke dasar kulit. Jadi, boleh nampak kesan perubahan kulit dengan cepat.

  • Parut dan garis halus boleh hilang:
Jika rawatan microdermabrasion sering dilakukan, ia boleh menggalakan lapisan bawah kulit baru tumbuh. So, parut lama-kelamaan akan beransur hilang. 
Terdapat juga bukti yang menunjukkan bahawa kehilangan kelembapan buat sementara selepas proses microderma menyebabkan lapisan bawah kulit bekerja lebih masa dalam mengeluarkan sel kulit yang lebih sihat ke permukaan kulit.


  • Kulit menjadi lebih lembut dan mengecilkan liang roma:
Sel kulit baru yang dihasilkan akan mengalakan pembentukan baru serat kologen dan elastin.  Kologen dan elastin adalah tiang kulit, kalau tak jaga kulit, ia semakin mengurai dan boleh nampak tua dari usia sebenar. 
Jika rawatan ini dilakukan secara rutin, boleh membantu melicinkan dan mengecilkan liang roma.

  • Kulit menjadi lebih cerah:
Ini kerana kemerosotan zat melanin (pigmen) pada lapisan kulit.
  • Mengurangkan pigmentasi. 
  • Mengurangkan kesan kedutan. 
  • Mengurangkan garis-garis halus. 
  • Mengurangkan liang-liang roma yang besar. 
  • Merawat parut jerawat. 
  • Melicinkan kulit mengelupas (flaky skin).
  • Membuang selaput sel kulit mati
  • Permukaan kulit menjadi lebih licin
  • Anti penuaan
  • Membuang bintik2 hitam

HARGA RAWATAN MICRODERMABRASION?

SPA kecantikan ada banyak harga beza-beza untuk melakukan rawatan microdermabrasion ni. Ada spa yang memperuntukan satu sesi 30minit ke 1 jam berharga RM195. Ada juga yang lebih mahal dan hanya untuk satu sesi sahaja dan rata-rata mencecah ratusan ringgit. 

KENAPA MICRODERMABRASION SET MARY KAY LEBIH JIMAT?

Set ini mempunyai dua produk iaitu scrub dan serum yang sesuai untuk semua jenis kulit. Ia akan membantu akan untuk memdapatkan kulit yang berseri-seri. Harganya RM330 tapi boleh pakai banyak kali sesi. Bukan satu sesi sahaja pakai taw! jimat tak? Jomm kita tengok detail apa ada dalam set microdermabrasion Mary Kay ni.

1) MICRODERMABRASION REFINE



  • Adalah scrub yang sangat halus. Scrub ni akan membersihkan kulit kita sampai ke dasar. Kulit akan nampak lebih cerah dan berseri sebab sel-sel kulit mati dikeluarkan.
  • Membersihkan kotoran hingga ke liang-liang pori. 
  • So, bila semua sel-sel kulit mati dibersihkan, senangla sel-sel kulit baru dihasilkan. 
  • Sel-sel kulit baru ni laa yang bagi skin kita nampak lebih baik dari sebelum dan lebih cantik!

  • Bila liang pori dah bersih, pakai toner, serum dan krim selepasnya pun senang nak masuk ke dalam dasar kulit. Cepatlaa nampak keberkesanan produk yang kita pakai! 
  • Mengurangkan penampakan garis halus, parut berlekuk, berkawah. Ia juga dapat mensekatakan semula tekstur kulit

CARA PAKAI:

  • Scrub ni tak pakai hari-hari taw. Just 2-3 kali seminggu je! 
  • Just skrub di muka 1 ke 2 minit dengan gerakan membulat ke atas. Kemudian bilas guna air. 

LAMA TAK BARU HABIS PAKAI?

  • Lagi jimat sebab Microdermabrasion Refine ni tahan selama 1tahun dan ada kalanya lebih.

2) PORE MINIMIZER

  • Adalah serum yang membantu mengurangkan penampilan liang-liang pori.
  • Serum ini merupakan gabungan ekstrak botani yang dapat membantu mengukuhkan kulit kita sekaligus menjadikan saiz liang kelihatan lebih kecil.
  • Ia tidak berminyak atau melekit dan meninggalkan kemasan yang licin.
  • Mempunyai formula menyerap yang pantas yang membantu menenangkan dan membuat kulit selesa.

  • Mengurangkan kemerahan dan keradangan pada kulit.
  • Sesuai dengan namaya, pore minimizer dapat mengurangkan tampilan pori2 kita dengan lebih cepat.
  • Extract persion silk tree bark dan extract kacang soya yg terdapat di dalamnya berfungsi untuk menyokong protein2 kulit.
  • Extract 'sea whip' dan 'evodia fruit' berfungsi untuk melegakan dan juga menenangkan kulit

CARA PAKAI:

  • Selepas pakai Microdermabrasion Refine, Ad selalu suggest customer untuk teruskan pakai regimen berikutnya seperti Toner, Serum, Night Solution, Pelembab, dan last sekali baru pakai Pore Minimizer ni.
  • Antara satu sebabnya, bila kulit dah bersih lepas scrub tadi, skin memang dah redi nak terima regimen berikutnya dengan cepat, jadi bila kita pakai next regimen berikutnya, ia cepat serap. dan cepat nampak kesan produk.
  • Last sekali baru pakai Pore Minimizer sebab pori-pori akan mengecil selepas semua kebaikan produk tadi diserap ke dalam kulit. Paham tak? hihi

LAMA TAK BARU HABIS PAKAI?

  • Lagi jimat sebab Pore Minimizer ni tahan selama 1tahun dan ada kalanya lebih.Ad selalu akan suggest customer pakai bersama microdermabrasion refine. 
  • Bila pakai sekali  microdermabrasion refine, kulit dalam pori lebih bersih. So bila pakai pore minimizer lebih berkesan.
  • Jika pakai pore minimizer sahaja, takut dikhuatiri naik jerawat sebab bila pori-pori tidak berapa bersih, kita paksa kulit pori mengecil dengan pore minimizer. Dalam tak bersih, tersekat dengan kotoran dan pori-pori pula mengecil dan akhirnya kotoran tersebut tersekat. naiklaa jerawat!(dapat tak imagine?) hihi

TESTIMONI MICRODERMABRASION SET MARY KAY






________________________________________________________________________


So, sangat jimat taw pakai MICRODERMABRASION SET dari Mary Kay ni. Boleh buat sendiri dekat rumah je dan boleh pakai banyak sesi!! hihi lagi pun bukan pakai hari-hari..2-3 kal seminggu je...Jika pakai secara konsisten, kesan boleh nampak dalam 3minggu! tapi kena rajin lah! hihi

Kalau nak cuba dulu, Ad boleh bagi try dulu..kita set date! boleh watsap Ad je kalau nak tanya pasal produk dan peluang kerjaya taw.

Adrina 019-9673391 
tipskulitsihatcantik.blogspot.com
IG: @tipskulitsihatcantik

No comments:

Post a Comment